نجات زراعت دیم از خشکسالی با نوآوری پژوهشگران ایرانی: ۱۳۲ رقم محصول جدید معرفی شد

پژوهشگران مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور با موفقیت در ایجاد تنوع ژنتیکی برای مقابله با تغییرات اقلیمی، ۱۳۲ رقم جدید از انواع محصولات زراعی را معرفی کرده‌اند. این دستاورد مهم، که جلوه‌ای از تکیه بر توانمندی‌های داخلی در راستای تأمین امنیت غذایی است، می‌تواند زراعت دیم را از بحران خشکسالی نجات دهد.

به گفته رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، زراعت دیم با بهره‌گیری از آب باران یا «آب سبز»، با هدف تولید اقتصادی و تضمین امنیت غذایی دنبال می‌شود. وی تأکید کرد که نباید تصور کرد متغیر بودن توزیع باران و تغییرات اقلیمی در مناطق خشک و نیمه‌خشک، مانع از پایداری تولید در شرایط دیم می‌شود.

تولید اقتصادی با استفاده از ارقام جدید معرفی شده و بسته‌های زراعی توصیه‌شده توسط این مؤسسه، امری محقق شده است. دستیابی به این هدف نیازمند تدوین یک نقشه راه مشخص با مدیریت جامع دانش موجود برای زمان و مکان مناسب است. پذیرش این واقعیت که زراعت دیم تابع اصول خاصی بوده و نیازمند دقت بالا در به‌کارگیری یافته‌های تحقیقاتی است، آغازگر این مسیر خواهد بود.

منبع: irna_1313