زنگ خطر کاهش ید در سبد مصرف ایرانیان؛ متخصص تغذیه هشدار داد

رضا همایون‌فر، متخصص تغذیه پژوهشگاه رویان، نسبت به کاهش مصرف ید در سبد غذایی ایرانیان هشدار داد و دلایل این پدیده را تشریح کرد. وی با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر عواملی چون آموزه‌های طب سنتی، تبلیغات فضای مجازی در خصوص استفاده از نمک دریا و نمک‌های رنگی، تحریم‌ها و افزایش فشار اقتصادی منجر به کاهش مصرف ید در جامعه شده است، این روند را زنگ خطری جدی دانست.

همایون‌فر در ادامه به موفقیت برنامه ملی غنی‌سازی نمک اشاره کرد و گفت: این برنامه که با همکاری دانشگاه و صنعت اجرایی شد، ارائه نمک یددار را الزامی کرد و در نتیجه آن، آمار شیوع گواتر از ۶۸ درصد به کمتر از ۸ درصد کاهش یافت. وی تاکید کرد که تداوم وضعیت فعلی و کاهش مصرف ید، نیازمند توجه جدی است.

منبع: irna_1313